Tribulus – свойства, дозировка и странични ефекти (част 2)

Тестостерон

Потърсете Tribulus Terrestris екстракт с повече от 6% протодиосцин и между 40% и 45% от общия размер на сапонини. Отново растението, от което се приготвя добавката, най-добре е то да идва от Турция, Гърция или България.

Tribulus дозировка

Поради ограничените проучвания е трудно да се изясни безопасната дозировка на билката. Подходящата доза за всеки зависи от различни фактори като възраст, здраве и различни други параметри. Следвайте инструкциите на етикетите на продуктите и се консултирайте с фармацевта, лекаря или друг медицински специалист преди употреба.

Мъж с високи нива тестостеронСъщо така, качеството и активните съставки на добавката могат да варират според всяка компания – производител. Все пак стандартният екстракт от Бабини зъби може да се консумира в доза от 85 до 250 mg дневно с храна и се счита за безопасен. В дните за тренировка може да се приема доза, след събуждане сутрин, и още една доза преди тренировка. В дните, когато нямате тренировка, консумирайте втората доза по обяд.

Tribulus странични ефекти

Tribulus като хранителна добавка за кратко време е безопасна, при условие, че сте здрави и не сте бременна или кърмите. Също така трябва да знаете, че има някои негативни признаци между

Tribulus и проблемите с простатата (доброкачествена хипертрофия на простатата или рак на простатата).

Потреблението на бодлите, които покриват обвивката на биката, не се счита за безопасно, защото има сведения за сериозни белодробни състояния, свързани с тяхното потребление.

Tribulus взаимодействия – странични ефекти

Няма данни за налично взаимодействие между билката и други храни, билки и хранителни добавки.

Tribulus може да взаимодейства с определени лекарства. Може да увеличи ефекта на някои антихипертензивни и сърдечносъдови лекарства, такива като бета-блокери, дигоксин, блокери на калциевите канали и диуретици.

Ако приемате лекарства за диабет, билката Бабини зъби може да намали кръвната захар до опасно ниски нива. В случай на операция, тя трябва да бъде преустановена най-малко 2 седмици преди насрочената дата. Може също така да увеличи ефекта на стероидите върху тялото ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *