Fiecare bărbat vrea să aibă un corp frumos, nu doar să arate bine în ochii altora, dar să fie cu adevărat fericit. Destul de des bărbaţii cumpără diferite suplimente, ca pastile de testosteron şi pentru creşterea masei musculare, când înceapă să se antreneze. Exerciţiile de flexibilitate, antrenamentul de forţa şi antrenamentul cardio ar trebui să facă parte din planul dvs. de exerciţii fizice, pentru a dobândi un corp frumos şi sănătos.

Ce stă la baza scopului nostru?

мускулест войник прави лицеви опориДобре известно е, че в основата на всяка мисия, целяща промяна във фигурата ни, стоят воля, стремеж, усърдно трениране и правилен хранителен режим. Но това не е всичко, тъй като за натрупването на мускулна маса главна роля играе и тестостеронът. Той е изключително важен за изграждането на мускули. Тестостеронът се произвежда естествено в тялото на мъжа, но понякога, различни обстоятелства намалят тази способност на организма – нездравословен начин на живот, натоварено ежедневие, а най-често – с напредване на възрастта. Когато количеството на „мъжкия“ хормон намалее, това влияе на поддържането на силата и мускулната маса, цялостната енергия, състоянието на костите и т.н.

Защо мъжете прибягват до хапчета за тестостерон и мускулна маса?

Има мъже, които сигурно са забелязали, че колкото и да се мъчат, и колкото и усърдно да тренират, нищо не се получава. Това се дължи на ниските нива на тестостерона. Когато няма достатъчно тестостерон, който да предизвика процеси в тялото ,за да пораснат мускулите, не очаквайте да постигнете желаните резултати, и да постигнете висока мускулна маса, без значение какво ядете и какви добавки ползвате. Това кара повечето мъже да прибягват до най-лесният начин за набавяне на „мъжкия хормон“, чрез хранителни добавки, които стимулират производството му в количества, които са нужни за покачване на мускулна маса.

Тайната за стегнато и оформено тяло

Истината е, че тайната за постигането на тази трудна мисия, се крие в тестостеронът. Той е най-важният фактор за трупане на мускулна маса и от него зависи колко мускули ще имаме и колко бързо те ще се изграждат. Мъжете, които желаят да постигнат желаните резултати и да изградят силно и изваяно тяло е желателно да не подминават фактът, че им липсва тестостерона, и да се постараят да повишат нивото на този така важен за мускулите хормон. Хубавото е, че тестостеронът може да се набавя и външно, и точно поради тази причина съществуват изключително ефективни хапчета за тестостерон и мускулна маса, които доставят нужното количество от хормона на тялото.