Какво е тестостерон и защо е важен за организма?

Тестостерон

Защо е важен тестостерона за организма и как да разберем, изпитваме ли липса на хормона?

мускулна масаТестостеронът е човешки хормон, който се произвежда в по-големи количества при мъжете, отколкото при жените.

При наличието му в организма се определят мъжките полови белези, сред които загрубяването на гласа, окосмяването по лицето и половите органи и натрупването на мускулна маса. Хормонът оказва влияние на либидото, плътността на костите и мускулната маса,  и при двата пола.

Количеството тестостерон в тялото на мъжа, в сравнение с тялото на жената е с около 20-30 пъти повече.

Именно това е причината, поради която жените не бива да се притесняват от натрупването на обемна мускулатура и покачването на тестостерона.

Как да разберем, че имаме ниски нива на тестостерон?

Разбира се най-сигурният начин е чрез кръвни изследвания, но има и много симптоми, които могат да характеризират нивата на тестостерон в кръвта:

Поддържане на мускулната маса и сила;

Поддържане на плътността на костите и тяхната здравина;

Поддържането на по-нисък процент подкожни мазнини

Потентността и либидото (желанието за секс и изпитването на удоволствие от половия акт);

Мозъчна и физическа енергия;

Косопад.

Какво да направите, ако вашите изследвания показват ниски нива на тестостерон?тестостерон

Ако установите ниски нива на тестостерон или изпитвате голям брой от изброените симптоми, първо се опитайте да използвате някои природни стимулатори на тестостерона и покачването на мускулна маса.

Те могат да повишат нивата и да нормализират производството чрез правилна употреба без странични ефекти, тъй като повечето подобни комплекси се базират на билки, витамини и минерали, доказали се във времето като ефективни.

Хапчетата за покачване на мускулна маса се използват за увеличаване на естествената способност на организма да произвежда хормона в тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *