Тази билка води до увеличаването на нивото на свободния тестостерон в човешкия организъм. Ефекта от приема на трибулус е повишеното сексуално желание и подобрения капацитет на тялото за покачване на мускулна маса. Трибулус терестрис дължи своя ефект на въздействието и стимулирането на лутеинизиращия хормон (LH). Този хормон, изпраща сигнали до тялото, да започне да произвежда по-големи количества тестостерон. Като допълнение, трибулус терестрис влияе и при неприятно главоболие, преждевременна еякулация, световъртеж и много др.

Какво е действието на хранителнaта добавка Трибулус

мускулеста ръка на мъж покачил своя тестостерон играе на канадска борба със слаба ръка на мъж без тестостерон и мускулна маса.Хормоните който стимулират производството на тестостерон в организма а също така и покачването на мускулна маса са няколко. Най-важни и мощни стимулатори на производството му са лутеинизиращ хормон (LH) и гонадотропен освобождаващ хормон (GnRH). Тази система наречена хипоталамус-хипофиза-тестикуларна контролира нивото на този хормон и действа в рамките на класическата отрицателна връзка за контрол. Когато нивата на хормона са ниски те стимулират производството му в организма. Когато нивата са ниски, LH и GnRH стимулира производството на тестостерон. Когато нивото е високо, LH и GnRH изключват естественото му производство в организма. Кое определя качеството и ефективността на хранителни добавки с Трибулус.

За качеството на хранителната добавка с Трибулус Терестрис е от значение процентното съдържание на сапонини.

Трибулус терестрис е широко използван заради способността му да повишава нивото на тестостерон и да подобрява метаболизма. Благодарение на това покачването на мускулна маса става по-лесно, по бързо и имате повече сила и издръжливост. Ставате по-устойчиви всякакъв вид натоварване, и съответно възстановяването става по-бързо. Tribulus terrestris спомага за намаляването на количеството мазнини в тялото и нормализира нивото на холестерола. Полезен е за пречистването на черния дроб.Предпазва от камани в бъбреците ,което пък е едно от най-често срещаните заболявания в целия свят.Бабини зъби билка има благоприятно въздействие върху имунната система, половата и репродуктивната системи, което води до покачване на мускулна маса, сила ,устойчивост и издържливост.