Всеки мъж иска да има добре оформено тяло, не само за да изглежда добре в очите на околните и най-вече на дамите, а и самия той да се чувстват добре в кожата си. Доста често хората прибягват до различни добавки, като хапчета за тестостерон и мускулна маса, започвайки да спортуват и най-вече, когато започнат да посещават фитнес.

Какво стои в основата на нашата цел?

мускулест войник прави лицеви опориДобре известно е, че в основата на всяка мисия, целяща промяна във фигурата ни, стоят воля, стремеж, усърдно трениране и правилен хранителен режим. Но това не е всичко, тъй като за натрупването на мускулна маса главна роля играе и тестостеронът. Той е изключително важен за изграждането на мускули. Тестостеронът се произвежда естествено в тялото на мъжа, но понякога, различни обстоятелства намалят тази способност на организма – нездравословен начин на живот, натоварено ежедневие, а най-често – с напредване на възрастта. Когато количеството на „мъжкия“ хормон намалее, това влияе на поддържането на силата и мускулната маса, цялостната енергия, състоянието на костите и т.н.

Защо мъжете прибягват до хапчета за тестостерон и мускулна маса?

Има мъже, които сигурно са забелязали, че колкото и да се мъчат, и колкото и усърдно да тренират, нищо не се получава. Това се дължи на ниските нива на тестостерона. Когато няма достатъчно тестостерон, който да предизвика процеси в тялото ,за да пораснат мускулите, не очаквайте да постигнете желаните резултати, и да постигнете висока мускулна маса, без значение какво ядете и какви добавки ползвате. Това кара повечето мъже да прибягват до най-лесният начин за набавяне на „мъжкия хормон“, чрез хранителни добавки, които стимулират производството му в количества, които са нужни за покачване на мускулна маса.

Тайната за стегнато и оформено тяло

Истината е, че тайната за постигането на тази трудна мисия, се крие в тестостеронът. Той е най-важният фактор за трупане на мускулна маса и от него зависи колко мускули ще имаме и колко бързо те ще се изграждат. Мъжете, които желаят да постигнат желаните резултати и да изградят силно и изваяно тяло е желателно да не подминават фактът, че им липсва тестостерона, и да се постараят да повишат нивото на този така важен за мускулите хормон. Хубавото е, че тестостеронът може да се набавя и външно, и точно поради тази причина съществуват изключително ефективни хапчета за тестостерон и мускулна маса, които доставят нужното количество от хормона на тялото.